Winkelmand

   Gecertificeerde kluizen

✓   Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd!

✓   Gratis verzending vanaf €50 orderwaarde

Medicijnkluis

Medicijnen opbergen

Medicijnenkluizen en opiaten kasten

Medicijnen en opiatenkasten worden meestal gebruikt in apotheken en zorginstellingen. Toch zijn er ook medicijnkasten voor thuis. Bij ons vind je de juiste medicijnkluis voor jouw toepassing. Heb je bijvoorbeeld een gekoelde medicijnkluis nodig of juist alleen een medicijnkast. Van één stuks tot tientallen (plus) exemplaren. Wij leveren jouw medicijnkluis eenvoudig, voordelig en snel. 

gekoelde medicijnkluis geopend

Toepassingen medicijnkluis

Een medicijnkluis of medicijnenkast wordt gebruikt om (gevaarlijke) medicijnen op te bergen. Je kunt hierbij denken aan zware opiaten maar ook aan bijvoorbeeld pijnstillers. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat de meeste medicijnen buiten het bereik van kinderen bewaard moeten worden. Een medicijnenkast biedt in deze gevallen uitkomst. Deze medicijnenkast is voor lichte medicijnen en eventueel hulpmiddelen zoals pleisters, verband en ontsmettingsmiddel.

Naast de medicijnkasten zijn er ook opiatenkluizen. Hierin berg je zware medicijnen op. Dit soort opiatenkluizen worden hoofdzakelijk in het professionele milieu toegepast. Denk aan apotheken en zorginstellingen maar ook in bijvoorbeeld gevangenissen. Een opiatenkluis heeft meestal een koelfunctie ingebouwd. Hiermee houd je je medicijnen koel tijdens bewaring.

Gekoelde kluis

Met een medicijnen en opiatenkluis inclusief koelfunctie kun je ook andere zaken veilig bewaren. Meestal zijn dit dus medicijnen maar je kunt er ook vaccins en dergelijke in bewaren. Heb je waardevolle en potentieel gevaarlijke goederen die niet te warm mogen worden? Deze kun je prima en veilig opbergen in een medicijnen kluis.

Registratie

Bij kluizen waar je medicijnen in bewaard kun je je wellicht voorstellen dat het handig is om te registreren wie de kluis heeft geopend. Met de elektronische sloten van Kuipers Kluizen kan worden achterhaald wie de kluis heeft geopend. Hiernaast kun je ook zien wanneer dit is gebeurd. Het is natuurlijk wel van belang dat iedereen die toegang heeft tot de kluis alleen zijn of haar eigen pincode weet. Uiteraard overbodige informatie maar we vermelden het toch! Onze opiaten- en medicijnenkluizen zijn gecertificeerd voor het gebruik in apotheken, ziekenhuizen en andere zorg gerelateerde instellingen.
De keuringen waaraan onze kluizen voldoen:

·        EN 1300 gecertificeerd (zowel elektronisch als met sleutel)

·         EN 1143-1 Grade III

Kluis voor dierenartsen

De Salvus medicijnenkluizen die wij leveren zijn geschikt voor het gebruik bij dierenartsen. Deze kluizen kun je koelen tot 3 graden Celcius. Deze temperatuur kun je vanaf kamertemperatuur nagenoeg traploos terug regelen naar iets boven het vriespunt. Onze grootste opiatenkluis is de Salvus Ancona Opiatenkluis 2. Deze kluis heeft een inhoud van 25 liter, hiermee kun je dus erg veel gevoelige middelen opbergen.

Gekoelde kluis bij stroomuitval

Sommige medicijnenkasten en opiatenkluizen kunnen wij leveren met een temperatuur trigger. Als de temperatuur dan boven een bepaald niveau komt kan de kluis een melding geven die (extern) doorgegeven kan worden. Ook is het mogelijk om een melding te versturen bij stroomuitval. Deze functies zijn van vitaal belang bij gevoelige medicijnen. Neem contact met ons op als je hier vragen over hebt!

Assortiment Medicijnkluizen

Hieronder vind je ons assortiment medicijnkluizen. Heb je andere kluizen nodig? Kijk rond in onze kluizen webshop of neem contact met ons op!
Voor 15:00 uur besteld

Morgen in huis!*

ECB-S

Gecertificeerd

De beste prijs

Altijd de beste prijs

100% Veilig Afrekenen

iDeal / MasterCard / PayPal