Winkelmand

   Gecertificeerde kluizen

✓   Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd!

✓   Gratis verzending vanaf €50 orderwaarde

Data Kluis Kopen

Bescherm jouw dATA

Een speciale kluis voor data dragers?

Ja! Wij zijn leverancier van verschillende data kluizen. Een data kluis is speciaal ontwikkeld om gegevensdragers te beschermen. Digitale data, zoals digitale media, is op vele vlakken beter te beschermen dan papieren data. Toch heeft het ook zwaktepunten. Wellicht kun je je voorstellen dat de harddisks, CD/DVD’s en bijvoorbeeld USB sticks waar data op staat op een andere manier bewaard moet worden dan bijvoorbeeld een ordner met papieren documenten. 

data kluis

Verschil brandkasten en datakluizen

Een data kluis is in feite altijd een brandkast maar een brandkast is niet altijd een data kluis. Het verschil zit hem hoofzakelijk in de maximale toegestane “luchtvochtigheid”. Papieren data gaat niet verloren als je dit nat zou maken. Digitale data daarentegen wel. Als je een USB stick of bijvoorbeeld back-up tapes onder water zou bewaren dan duurt het niet lang voordat de data verloren gaat. Een data kluis is dus waterdicht. Je hebt wel verschillende gradaties qua hoe lang een kluis data kan beschermen. 

Duurtesten van een data kluis

Natuurlijk kunnen wij niet elke brandwerende kluis als data kluis verkopen. Een data kluis moet voldoen aan bepaalde eisen. Deze eisen voor data kluizen zijn vastgelegd door het NEN. De Norm NEN-EN 1047-1 en NEN-EN 15659 zijn hierop van toepassing. In deze norm worden eisen en testmethoden genoemd waar data kluizen aan moeten voldoen. 

Afhankelijk van de constructie van de kluis, maar ook afhankelijk van de manier van testen, wordt een bepaalde certificering aan de kluis gegeven. Een keuring volgens EN 104701 wordt bij een temperatuur van 1090 graden Celcius uitgevoerd. De kluis wordt dus een bepaalde tijd, 1 uur of 2 uur, blootgesteld aan deze temperatuur. Ook wordt er een val test uitgevoerd. Hierbij laten ze de kluis van een hoogte van 9,5 meter naar beneden vallen. Als uitkomst zijn er 5 mogelijkheden. 

  1. S60P certificering, deze kluis beschermd je papieren data 60 minuten in geval van brand,
  2. S120P, deze beschermt papieren data voor 120 minuten,
  3. S60DIS, de DIS staat voor digitale data. Deze kluis beschermd naast papier ook je digitale data zoals USB sticks,
  4. S120DIS, dit is de kluis met de langste bescherming voor zowel papierendata als digitale data,
  5. Als laatste optie is natuurlijk afkeur voor een datakluis certificering. In dit geval moet de fabrikant weer terug naar de tekentafel…

 

 

 

Prijzen van Datakluizen

De prijzen van datakluizen kunnen behoorlijk varieren. Een van de redenen hiervoor is natuurlijk de grootte van de kluis. Wat wil je opslaan in jouw toekomstige kluis? Hoe groter de kluis hoe duurder hij is. Je zou haast kunnen zeggen dat dit vanzelfsprekend is. Bij data kluizen is dit zeker het geval. Een data kluis is namelijk een technisch hoogwaardige kluis. Hierbij moet je denken aan een specifiek ontwikkelde wanden, deursluiting en vochtwering. Wij bieden alleen de beste datakluizen aan, deze zijn niet goedkoop. Toch koop je al een data kluis vanaf circa 1600 euro incl. btw. Natuurlijk zijn dit geen mega grote kluizen. Heb je een grote kluis nodig dan schieten de prijzen al snel omhoog richting de 7000 tot 15000 euro. Een goede datakluis kost overigens niet alleen geld. In het geval van brand ben je blij dat je data in bijvoorbeeld een Sistec datakluis is opgeslagen!

Wat gebeurt er bij brand

Een data kluis en brand?

Wat gebeurt er met de kluis bij een brand in jouw pand? Dat is een interessante vraag! We kunnen in ieder geval zeggen dat dit afhangt van welke kluis je hebt gekozen. Een kluis met DIS 120 certificering is 120 minuten beschermd tegen brand. Dat is heel erg kort door de bocht want tijdens een brand gebeuren er natuurlijk verschillende dingen in de ruimte waar de kluis in staat. Zo kan het plafond instorten maar kan er ook bluswater bij de kluis komen. De constructie van een gecertificeerde datakluis is gebouwd om harde klappen op te vangen. Neerstortend puin zal de kluis in grote mate kunnen weerstaan. Dit terwijl de kluis ook nog eens waterdicht blijft. Vooral de eerste 60 tot 120 minuten zijn belangrijk bij een brand. De wanden beschermen mechanische impact. Hiernaast zorgt de isolatie laat voor een bescherming tegen een te hoge temperatuur. Na verloop van tijd zal de kluis ernstig beschadigd raken. Onze data kluizen zijn gecertificeerd om de meest extreme omstandigheden voor 60 tot 120 minuten te doorstaan. 

Voor 15:00 uur besteld

Morgen in huis!*

ECB-S

Gecertificeerd

De beste prijs

Altijd de beste prijs

100% Veilig Afrekenen

iDeal / MasterCard / PayPal