Winkelmand

   Gecertificeerde kluizen

✓   Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd!

✓   Gratis verzending vanaf €50 orderwaarde

Afstortkluis

Contant geld veilig bewaren

Afroom- of afstortkluizen

Heb je regelmatig de beschikking over contant geld en wil je dit veilig opbergen? Dan is een afstortkluis een geschikte kluis. Uiteraard zijn ook onze gecertificeerde kluizen geschikt om waardevolle items, zoals geld, in te bewaren. Toch zijn afstort kluizen uniek in hoe ze werken. Ze zijn namelijk ontworpen zodat jouw collega’s en/of personeelsleden de kluis kunnen vullen. Hierbij kun je denken aan kassa inhoud, sealbags en bijvoorbeeld geldcassettes. De persoon die je waardevolle dagomzet moet opbergen hoeft zelf geen toegang te hebben tot de kluis. Via de opening in de afstort kluis kan de kluis gevuld worden.

 
afstortkluis

Brandwerendheid afstortkluizen

Door het ontwerp van de afstortkluizen zijn ze helaas niet (langdurig) brandwerend. De reden hiervoor is vrij simpel. Kijk maar eens naar de afbeelding hier boven. Een afstortkluis lijkt heel erg op een metalen brievenbus. Via de opening aan de bovenzijde kunnen jouw medewerkers en collega’s geld in de kluis deponeren. De opening van de kluis varieert per afstortkluis. Een kluis waar je alleen sealbags en enveloppen in moet deponeren hoeft geen grote opening te hebben. Daartegenover moet een kluis waar je geldcassettes in wil plaatsen natuurlijk wel een grotere opening hebben. Deze opening zorgt ervoor dat de kluis niet beschermt tegen brand. Het vuur en de temperatuur kunnen eenvoudig binnendringen via deze openingen. Afstortkluizen zijn dus puur bedoelt om hoofdzakelijk geld in af te storten.

Bescherm jouw contanten

Veiligheid afstortkluis

Dus er zit een opening in de kluis? Hoe beschermt de kluis dan de inhoud? Dit zijn vragen die we regelmatig krijgen. In principe is het heel simpel. De opening wordt in vakjargon ook wel afstortmechanisme genoemd. Je kent vast de kledingbakken wel in het centrum van de stad. Hier kun je kleding in werpen via een soort klep. Ditzelfde mechanisme wordt ook toegepast in afstortkluizen. Je kunt er dus wel iets in gooien maar je krijgt het er nooit meer uit. Bepaalde afstortkluizen hebben enkel een opening in de vorm van een brievenbus met een soort labyrint. Ook hier geldt dat je er wel iets in kunt werpen maar dat het er niet via diezelfde kant uitgehaald kan worden. 

kassakluis
Voor 15:00 uur besteld

Morgen in huis!*

ECB-S

Gecertificeerd

De beste prijs

Altijd de beste prijs

100% Veilig Afrekenen

iDeal / MasterCard / PayPal