Winkelmand

   Gecertificeerde kluizen

✓   Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd!

✓   Gratis verzending vanaf €50 orderwaarde

Accukasten

Voorkom nare situaties

Waarvoor dient een accukast?

Er komen steeds meer elektrische voertuigen op de markt. Dit is mogelijk doordat hier Lithium-Ion accu’s in zitten. Deze accu’s hebben een gigantische capaciteit als het gaat om vermogensopslag. Naast deze elektrische voertuigen worden ook allerlei andere apparaten met dit soort accu’s bekrachtigd. Er schuilt alleen wel een gevaar bij Lithium-Ion accu’s. Het chemische goedje is namelijk erg instabiel en kan nare branden veroorzaken. Een accukast zorgt ervoor dat een eventueel brandende accu geen verdere schade veroorzaakt. De accukast meet de temperatuur van de accu’s en kan eventueel lokaal blussen. Ook zitten er sirenes en rookmelders op en in de accukast. 

Heb jij veel Lithium-Ion accu’s waarmee je werkt of waarin je handelt? Dan is een accukast een must-have!

accukast

Het gevaar van Lithium-Ion Accu’s

Lithium-Ion accu’s zijn schadelijker en gevaarlijker dan je wellicht denkt. Als de accu eenmaal te heet is geworden krijg je de temperatuur met moeite weer omlaag. De gassen die vrijkomen bij een oververhitte accu zijn schadelijk voor de gezondheid. Daarnaast zullen deze gassen bij het minste-geringste in brand kunnen vliegen. Hierbij is een extra vervelende eigenschap van Lithium dat het een interne kettingreactie veroorzaakt die reageert op water en hierdoor dus niet (goed) met water te blussen is.

Een kluis met laadmogelijkheden

Een accukast is in principe een kluis met laadmogelijkheden. Onze accukasten worden geleverd met laadpunten. Afhankelijk van het type en soort accukast kun je verschillende accu’s opladen op een veilige manier. We hebben zelfs accukasten waarbij de deur automatisch sluit zodra er gevaar dreigt. Vervolgens treedt het automatische blussysteem van de kluis in werking. Veiliger Lithium-Ion accu’s opladen is er eigenlijk niet. 

Tips voor het laden van Lithium-Ion

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom hier een aantal tips die we hebben gekregen van een accu specialist. 

Lithium-Ion is relatief veilig als je weet hoe je er mee om moet gaan. 

  • Spanning: Zorg dat je de juiste spanning gebruikt bij het laden van de accu, gebruik de originele lader indien mogelijk. Bij een defect aan de lader kun je het best een origineel weer bestellen. Te veel spanning op de batterij zorgt voor problemen!
  • Temperatuur: De temperatuur van de accu is erg belangrijk. Zorg er dus voor dat je accu niet overbelast raakt. Hierdoor kan de temperatuur te hoog oplopen waardoor er kortsluiting in de accu ontstaat.
  • Opslag: zodra je de accu voor een langere periode dan 7 dagen niet gebruikt, koppel je hem los van het apparaat. Als je het goed wilt doen zorg je er voor dat de accu voor circa 70 a 80% geladen is. 100% vol is niet goed en 0% is ook niet goed. Doordat je de accu helemaal vol of helemaal leeg wegzet zullen de cellen sneller beschadigen. Op het eerste gezicht merk je hier niet van maar bij het laden kan het dan fout gaan.
Voor 15:00 uur besteld

Morgen in huis!*

ECB-S

Gecertificeerd

De beste prijs

Altijd de beste prijs

100% Veilig Afrekenen

iDeal / MasterCard / PayPal